Dashuria e gjen rrugën-Nexhat Bexheti


DASHURIA E GJEN RRUGËN

Në çdo shpirt që ndjenë flakë

Në çdo zemër,që kërkon pakëz ngrohtësi

Dashuria gjithmonë gjen mënyrën e saj

Të lidhë dy zemra,në një rini të përgjithshme

Në sytë që shohin thellësi të pafund

Dhe buzët që fjalë të ndjera përcjellin

Dashuria,e ëmbël si një ëndërr

Bashkon dy shpirtë,në një udhëtim të përbashkët

Në krahët që shtrihen për të mbrojtur

Dhe puthjet që fluturojnë si zogj të lirë

Dashuria gjen rrugën në çdo kthesë

Të ngrohë shpirtin në një rrugë të pafund