Dhimitris Hristodhoulou:Aty afër t’ aguarit-Shqipëroi Lefter Shomo


DHIMITRIS HRISTODHOULOU
ATY AFËR T’ AGUARIT
( ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ)

Αty afër t’ aguarit
Aty afer t’ aguarit
Dielli pa u dukur,
Dëgjova të trokiturat
Dëgjova të trokiturat
E një miku të humbur..

O mik pas aq vonesave
O mik pas aq vonesave
Na shkuan vitet, vanë..
Kjo derë e porsaçelura
Kjo derë e porsaçelura
Mijra më hapi plagë..

Çdo rrudha jote është një brengë
Çdo rrudha jote është një brengë
Dhe çdo vështrim një dhëmbje
Dhe mbi ato flokët e bardhë
Dhe mbi ato flokët e bardhë
E ndarjes koha gjendet..

Shqipëroi- Lefter ShomoK / 218dh.h.g