Dita buzëqesh:nga Rajmonda Qose


Exif_JPEG_420

Dita buzëqesh

Dita nxjerr prej kraharorit

mëngjesin e ulur në fronin e dielltë,

Lulet ngrejnë kokën

padurim të bekimit të ngrohtë,

Zogjtë pulitën sytë

duke u tulatur në krahët e nënës,

Dhe zemra e pyllit rrahu më fort.

Rrugët pritën udhëtarët

me mbresa ngarkuar,

Duke shtrirë krahët

pas përgjumjes natërore,

Degët e mbarsura me sythe të qeshura ,

Ngjajnë me vashëzat pas natës martesore.