Djalli s’bëhet engjëll!-Besnik Lamaj


Besnik Lamaj

Bariu Ali , me çifte në krah

S’i çdo të dielë , na doli për gjah

Por këtë të dielë, kish një merak

Qëllimi i tij : do të merrte hak .

Do të merrte hak , tek një ulkonj pylli

Tre dhen më të mira , të kopes ja mbyti

Dy dele rruza dhe dashin përçorë

Kopeja e trembur , kish kaluar horror .

Bariut Ali , të t’i shkonte mbarë

Me çiften në krah , mori dhe zagar

Brodhën në pyll e gjetën folen

Të fshehur , të gatshëm – po e prisnin prenë.

Lëpinte ulkonja , buzët plotë me gjak

Nga mishi i dashit, që rrëmbeu n’darkë

Bariu Ali sa’ e pa të gjallë

Gjith saçmet e çiftes ja derdhi në ballë .

Me çiften në krah , shkon me ngadal

Rreth ulkonjës qanin , tre këlysh të bardhë

Bariu merr këlyshat , i mori të tre

Me qumështin e dhënve , i rrit në kope .

U rritëm këlyshët , dy femra një burrë

Me dhent dhe me qenin , me tjetër kultur

Bari Aliu tashmë i sigurt

S’do shqetësohej kopeja , nga çakejt , nga ujqt .

Një ditë prej ditësh , ndodhi një çudi !

Ujqërit u hodhën mbi bariun Ali

Fati – aty afër , ndodhën dy gjahtar

Që bari Aliu na mbeti i gjallë .

Një fjalë e urt , që thuhet e thuhet gjithmon

Ujku ndërron qimen , zakonin s’e harron

Mos mbani rreth vetes , servil – hipokrit

S’e është i pabes dhe s’bëhet kurr mikë .

Autori: Besnik Lamaj

Vendi: Vlorë

Data : 26/04/2024