Sa më ka marrë malli…Azem Baliaj


Azem Baliaj

Per femijerine, shtegtare kujtimesh,

Qe rifreskon perdite hipoteken e jetes!

Per grimcat e bukes dhuruar zogjve

Qe na shperblenin me cicerima ne ikje!

Per puthjen e pare te dallandyshes,

Qe harroi te kthehet ne folene e vjeter!

Per keshillat me vlere te pleqnareve,

Qe ende turperohem pse nuk i zbatova!

Per poetet e gjithe kombeve te botes,

Qe me ndriconin me rreze enderrimesh!

Per buzet dhe syte e te dashures yll,

Qe zgjojne pellumbat e mallit ne zemer!

Per melodine…”Sa me ka marre malli…

Qe ta kendoj pejetesisht me dashurine!