Pranverë e pikëlluar-Ajri Ramaj


——————-

Pranvera ka vite që vjenë me sa më pakë lule,s’di ku kanë mbetur,

Zogjtë shtegtarë rrugën kanë harruar,as lejleku si shpend i parë

Bilbili s’këndonë si ka kënduarë për herë,s’di kush zërin i’a ka marrë,

Ah,po dhe zogjtë e tjerë s’kan ardhur,e pa iso sifonia së shkonë mbarë.

Bletët e pakëta më shumë punojnë, po dhe polenë,ato më pak gjejnë,

Dhe fluturat krahëleta fluturojnë vallëzojnë,po s’kan ku ulen të prehen

Këngën e bilbilit qyqja e ka zënë, këndon në majë e kodër çdo pranverë,

Ndonse bufi, kukuvajka e sorra,këndojnë dimër verë,