“E dashura me fjongon e kuqe”-Arsinoi Zengo


Arsinoi Zengo

Aty kishte shkuar dhe më priste

Kish vrapuar aq shumë

Sa gjunjët i kish copëtuar

Kalldrëmi ja kish kafshuar!

Ca gurë me majucë kishin këputur

Sandalen e bukur me ngjyrat si flutur

Dhe njërën këmbë e kish mbështetur

E tjetrën lëkundte duke kredhur!

Fustani me dekolte e perfeksiononte

Fjongoja e kuqe majë flokëve qëndronte

Kaçurrelat e verdhë lodronin

Me fjongon e kuqe dashuronin!

Dhe ja pritjes i ardh fundi

I dashuri i saj në gushë e puthi

Buzët e kuqe fort ja kafshoi

Dhe gjunjët me delikatesë ja ledhatoi!

E morri në krahë vrapuar nxituar

Aty pak më lart një gëmushë me përrua

E shtriu e lagu me ujë të bekuar

Fjongon e kuqe zgjidhi nxituar!

Buzët e kuqe fort ja kafshoi

Dhe gjunjët me delikatesë ja ledhatoi!

E morri në krahë vrapuar nxituar

Aty pak më lart një gëmushë me përrua