E dua detin e malin e Shqipërisë-Jashar H Selmanaj


1.

Se atje është,

Zjarri flak i artë i atdhedashuris.

2.

E dua detin,

E shqipërisë e tokën mëmëm.

3.

E dua malin,

Se është qerdhe e shiponjavë.

4.

Shqiptarë,

Bashkohuni nuk ju dua të ndarë.

5.

E kemi detin,

Kristal më të mirin në tërë botën.

6.

Malet gjigante,

Të bukura e të mrekulkueshmë.

7.

Ah, bjeshket,

Më uji të ftohët më lulë të bardha.

8.

Shqipëria është,

Më e bukura ndërë vëndet e para.

9.

Se atje rriten,

Shqipet më të bukura në këtë botë.

10.

Shumë zili,

Ja kanë përëndimi besa edhe europa.

11.

Thirrje dardanëvë,

Shkoni në bregdetin tonë shqipëtar.

12.

Sepse armiqet,

Na duan më kufi të ndarë e të përqarë.

13.

Atje e kemi ne,

Meken e Vatikanin – Lezhen dhe Krujen.

14.

Aty jemi të lirë,

Se nuk ka vend më të ëmbël e më të mirë.