E kërkova lumturinë-Mimoza Maria Aidhoni


ΜΙΜΟΖΑ ΜΑΡΙΑ ΑΗΔΟΝΗ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ

Ευτυχία μου ζητούσα

Σε στιγμές και μες στα χρόνια

Όσο κι ‘αν την κυνηγούσα

Τόσο απομακρυνόταν.

Έψαχνα την ευτυχία

Σ’ αεράκι εαρινό

Σ’ ευωδιές και σε ηχεία

Σ’ αργές ώρες, σ’ ουρανό.

Ευτυχία μου ζητούσα

Σε δύο μάτια, φιλιά- χιόνι

Δεν είδα, ούτε συναντούσα

Καν το χέρι να μου απλώνει.

Ευτυχία μου ζητούσα

Αυτή σε χέρι ήταν κρυμμένη

Στα στήθια το κλειδί κρατουσε

” Έλα παρ’ το” να επιμένει.

“Έλα παρ’ το “να επιμένει

Αχ, πως να τα βγάλω πέρα

Σε πόρτα τεθωρακισμένη

Με μια καρδιά και δύο χερια;;

Απόδοση από τα αλβανικά Κ 462 μ.μ.α.g.

MIMOZA MARIA AIDHONI

E KËRKOVA LUMTURINË

E kërkova lumturinë

Nëpër çaste, nëpër vite

Sa më shumë e ndiqja unë

Aq më larg ajo më ikte.

E kërkova lumturinë

Nëpër tinguj, në aroma

Në një fllad të lehtë pranvere

Qiellit orëve të vona.

E kërkova lumturinë

Në dy sy, në puthje borë

Nuk e pashë, nuk e takova

Nuk më mori kurrë prej dore.

E kërkova lumturinë

Ajo fshehur pas një derë

Çelsin brenda kraharorit

Më thëriste: – Eja merre!

Eja merre, më thërriste

Pas një derë të blinduar

Si të mundesha me të

Me një zemër dhe dy duar?