E njohë  për 35 marka drutë-Ismet Tahiraj                                                    


Ismet Tahiraj  

 Ismet Tahiraj

           Anekdotë

E NJOHË  PËR 35 MARKA DRUTË                                                    

  Në  vitet e 92  buja shpesh të Rranollët(Berishë)në Grabofc dhe një ditë  që isha musafir të Ajet Rranolli më tha : Ismet nëser duhet më i pre do dru në mal ,ani i thashë vij dhe unë më ty më gjithë qef  ,foli Ajeti o nuk

Thashë më ardhë o vlla ,eee di po unë po dua më të nduhmue .Drut i merrnim mbi Gospojë karshi Vasilës  të vendi që e thirrshin Molla e bollës ku ishte aty rrej molle nje gropë emadhe me ujë si loti  tri katër metra e gjanë e thellë diku një metër e gjysë vertetë ishte rrezik nga bollat ishte fundi i pranverës. I prejshim do shkoza  po thuaj shkozë ishte krejt mali drujt nuk ishin pak ma trashë se dora e një burrit të gjatë .Nuk bamë një orë e ngarkuam traktorin dhe u nisëm për ditë pazarit që ishte e merkure  e dikur  po thotë

Ajeti: Ismet ,me mujt më shitë bile nja 30 marka  po ti mos fol allahile  se bon vaki nuk na i merr kush as për 20 marka  i thashë nuk flasë.Mbrrimë aty afër maxhup mahallës  Ajeti e parkoj një qosh traktorin e i skaju koxha larg tue ba llaf me një dost te tij .Qe po vjen një maxhup koxha i madh me trup e po thotë sa djalo drutë ,valla i thash 40 marka  edhe po keshi unë u kthye maxhupi e po më thotë ma lirë ma lirë pak .Kqyre bre ti veç te njohë forti moti e pra po ti shesë 35 marka ma lirë hiç ma .Maxhupi u nxe ne qef e i nxurr markat e po mi jep ,qe po vjen Ajeti tu nga si vetima prej tute se e kam shitë tepër lirë ,po më thotë : po sa  i ke thanë bre …O ti Ajet unë i’a shita 35 marka pak ma  lirë e ngjohë forti mori edhe ky më fletê gjithë për para po valla tha maxhupi e pozdraviti gjithë për para.Po lirë bre Ismet ja ke shitë .aaiii Ajet unë t’i jep prej xhepit tem 5 marka e mos bertitë ma.         Kur shkuen konak të Ajetit po u thotë djemëve të vet drutë i shita 35 marka ,jooo unë po Ismeti , e utregoj qysh u morra vesh me maxhupin  e të plasë gazi në tu ba hajgare ,Ismet sa drutë.Ajeti tha  i shiti drutë për

10 marka ma shtrejt…Me Ismetin ma gjithë kam me i shitë drutë

Fshati Grabovc I poshtm  ,ku rrjedhi ngjarja e anekdotes  respekt