Edhe nga larg po ju ndij-Kasam Shaqirvela


Kasam Shaqirvela

Mund të jetë një imazh i 1 person

Çështë ky mall që po më djeg shpirt e zemër seç po m’i rreshk

doriçkat e vogla për tua prekë

niapave e mbesave, uror për eshkë.

Sa dua të lahem në të tyre sy

herë të kaltër e herë të zez

e t’i përqafojë fort yjet e mi

zjarr vatrash që s’lënë pa ndez”.

Tani shkrumbohem në dhe të huaj

se vendlindjen time ua lash të tjerëve

po dashakeqit këtë mos ia thuaj

se, ul veten në fron të t’mjerëve.

Edhe nga larg juve po ju ndij,

të dashurit e mi dhe Atdheun

dashuri-dhimbjen për ju e mbaj në gji

lidhur me fijeshpresën dhe erëdheun.

Se një ditë kur të ma lejojë koha…

edhe unë do të vijë te ju, domosdo

në mos në këmbë po aq sa troha

i mbështjellur nga coha, po se po.

© Kas Vela