Elena Antoniou-Nuk është vetëm…Shqipëroi nga greqishtja Lefter Shomo


NUK ËSHTË VETËM…

(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ..)

Nuk është vetëm që ty të ka mbetur

Përmbi çarçafat tona e jotja

kolonjë

Nuk është vetëm që unë jam dehur

Dhe mes dalldisë s’ di ç’ të bëj, s’ jam e zonjë. ..

Nuk është vetëm se më ke munguar

Lypsare bëhem çdo mbrëmje për puthjen tënde..

Nuk është vetëm se ndjej trishtuar

Kur fillikate, vetëm, pa njeri dal rrugëve…

Është se duhet t’ u bëj ballë gjykimeve

Dhe të pajtohem me gëzime krejt zhgënjyese

Është se me asgjënë tani duhet të jetoj

Dhe jetën time më pa ty ta orjentoj .

Nuk është vetëm që me të errur

Për cekjen tënde dhe një dhele përgjërohen

Nuk është që e vetme krejt kam mbetur

Në muzg ndjek hijen tënde dhe i kushtohem..

Nuk është vetëm se të kujtoj e dhe më shumë..

Dhe nuk duroj të mos të t’ kem në krah përgjithmonë

Nuk është vetëm që s’ kam më gjumë

Që në makth ,më të mos kthehet ëndrra jonë…

Shqipëroi nga greqishtja Lefter ShomoK/170 trad e .a. α