Ëndrra për tu kthyer mbeti në sirtar!Godo Mehmetaj


Më ikën vitet si shkumë

mbi valë

dhe flokët kacurrela shkuan

e vanë

tani vec shtohen rrudhat

mbi ballë

dhe pak që mbetën

janë të bardhë

I ri u largova lashë

prindrit e mi

për mbijetes mora

emigrimin

me vite larguan largë

nga vëndi im

për tu dhënë fëmijve

një jetë më mirë

Me dhimbje durova me

shpresë besova

dhe sa herë që vija

ikja i zhgënjyer

mendoja të rrija zëmrën

ta qetsoja

po’ nuk është e thënë

rrugën prap e mora

Duke fshirë sytë afrohem

te trageti

ikim marrim dhenë po koka

mbas na mbetet

ikin Shqiptarët vëndi

bosh i shkreti

pleqtë vdesin vetëm

i hëngri darameti

C, të shkruaj më parë

për ty vëdi im

me zëmër të thyer

sa herë që vijmë

shkrova nuk u lodhja

po me shpirt të vrarë

ëndërra për tu kthyer mbeti në sirtar.