Epilog !Valentina Todhri


Valentina Todhri

Kur e sheh , duket , që gjithçka ka mbaruar

buzëqeshjet,fjalët, përqafimet , të gjitha tok

atëherë më mirë të jesh larguar , të kesh ikur

sesa zvarrë të hiqesh , kot më kot .

Pa Lamtumirë , pa fjalë të shumta

pa shumë “grisje” asgjë nuk del

vetëm në buzë buzëqeshjen mbaje…

Të tregosh edhe një herë , që s’je e pavlerë .

Nuk do të jetë fundi i botës e di

siç e di ,që edhe ti me tjetër do të jesh ,

por edhe unë e brengosur s’do të rri

të qaj një jetë për ty si e mjerë .

I mjerë në këtë jetë është kush s’di të dojë

kush veç për vete për askënd tjetër s’mendon

Ai që gjithçka e shumëzon me zero,

Pa kuptuar që zeron veç ai e meriton.

Po s’dhe buzëqeshje , përqafime , ëndrra,

po s’dite të duash , në këtë jetë

I humburi më i madh Ti ke për të qenë ta dish ,

edhe pse mban veten për Don Zhuan të vërtetë