Erdhën dallëndyshet-Afërdita Hadaj


*

Erdhën dallandyshet

Erdhën dhe sivjetë

ballkonin timë

Po ndërtojnë foletë.

Po punojnë si bletët

Një shkonë e një vjenë

Me baltë të ndërtuar

Kala të fortë ngrenë.

Vezët se çi shtrojnë

Mbi to rrinë çdo ditë

Dallandyshet nëna.

Ti nxjerin fëmitë.

Kur të vegjlit çelin

Hapur e mbajnë gojën

Nënat baballarët

Turra vrap vrapojnë.

Ju mbledhin ushqim

Shpejt e shpejt jua sjellin

Dhe me radhe racjonet

Në goje seç jua hedhin.

Sa të përkushtuara

Sa puntore…….janë

Plotë shëndet i rrisin

Si, nëna………. evlanë.

Bukuri…….e tyre,

Është një mbrekulli

Bashkë,me pranverën

Formojnë një simfoni.