Është dhjetor…Spiro Zaharo


Emrin tënd thërras në gjumë ,

Si përherë i dashuruar .

Të kaloj një ditë është shumë,

Pa të parë , pa të kujtuar .

Kush të do më shumë se unë ,

Lule , moj, e lulëzuar ….

Hap petalet të t’i puth ,

Dielli pa perënduar …

Nata është e gjatë , e ftohtë ,

Hëna zbehur , zvogëluar ..

Ti në ëndrra fluturon ,

Unë pranë teje rri i zgjuar .

Dhe në rëntë pakëz borë ,

Ca kristale vezulluar ,

Do shkëlqejnë në sy e flokë ,

Ëndrrën për të zbukuruar .

Nata fsheh mistere plot ,

Nata për të dashuruar ..

Trupi mbeti vajzëror

Dhe portreti i pandryshuar .

Është Dhjetor, moj , është Dhjetor ,

Sa dhjetorë pa ty kanë shkuar …

Emrin tënd thërras në gjumë ,

Dy- tri rokje vargëzuar ..

Është Dhjetor , moj, është Dhjetor ,

( Ah , kjo botë kaq e trazuar. )

Fluturzat kërcejnë përkorë ,

Valsin që s’ka të mbaruar …