Fatbardha Budini:Dashuria e vërtet


Dashuria e vērtet nuk është e thënë të shprehet dhe të jepet në një ditë,

ashtu siç ndodh çdo vit në Shën Valentinë.

Dashuria e vërtet shprehet dhe jepet çdo sekond, çdo orë,

nē mënyrë që zemra të mos vuaj, për atë, që i mungon.

Dashuria e vërtet, kur e nis ditën me puthje, përkëdhelje, dhe me buzëqeshje,

dhe jo kur ajo nis me inate, grindje ose me heshtje.

Dashuria e vërtet është kur të dy zemrat rrahin njëkosisht,

dhe qëndrojnë të dashuruar sëbashku dhe përjetësisht.

Dashuria e vërtet është, kur personi i zemrës me shpirt të do dhe të respekton,

dhe të njëjtën dashuri dhe respekt personi tjetër të ofron.

Dashuria e vërtet është kur dy të dashuruarit e shohin njēri- tjetrin në sy,

dhe jo kur fshihen nga njëri-tjetri dhe mendjen nuk e kanë aty.

Dashuria e vërtet është, kur dy zemrat ndjejnë të njëjtën dhembje,

dhe në çaste të vështira, njëri- tjetrit i japin mbështetje.

Dashuria e vërtet është kur vazhdon gjer në përjetësi,

edhe kur jeta të paraqitet me dhembje dhe vështirësi.

Dashuria e vërtet është kur zemrat janë të dashuruara me besim dhe sinqeritet,

vetëm kështu ajo do të jetoj e bukur dhe gjatë në këtë jetë.