Fëmija,që hante bar-Florentina Skendaj


Fèmija ,qè hante bar

NJè foto fèmije,

njè djalè i vetmuar,

fytyrè gjysèm plagosur,

nga ndonjè cifèl predhe,

qè fati i kurseu jetèn .

I vetèm nè njè rèpirè ,

me sytè shqyer frike e urie grirè ,

po pèrtypesh ,si nè kllapi ,

me njè tufè barèrash gèlltitur,

gati nè mbytje .. . .

Pèrtypje e ethèshme,

e ligèshtè ,

e hidhur,

po stomaku i ulurinte ,urie . ..

Nè palcè i kish hyrè llahtarè e dhimbjes,

asnjè gjallesè pranè tij. ..

SHkretètirè

dhe rrèzè gurève ,mbetur ca bar. .

. . .

Ngrirè zemrave,

njerèzimi pret . . .

Çfarè ?!

Ky ,i vetmuari fèmi,

me prindèrit robèr,

a tè vrarè ?!

. . .

Kukuvajkè ,

mbi kokè BOTE,

ti qofsh mallkuar !

Retinè e njerèzve ,

me vrer ngarkuar ,

e kujtdo qoftè ,

qofshè e shqitur ,

pèrjetè soj shuar . .!

. .. .

Mbi çatinè e Botès,

nèn tè gjithèn ,

qè gjallojmè ,

njè mangusè vèrdallè . . .

Pèllumbit tè Paqes,

njé krah ja ka ulur,

pendèsh ngjyer gjak !!!

. .. .

Fèmija,

i urituri i botès,

pas barit( nè gjeti ),

do haj dhe cfakè . .

E drejta e autores e rezervuarè !

NJè foto fèmije,

njè djalè i vetmuar,

fytyrè gjysèm plagosur,

nga ndonjè cifèl predhe,

qè fati i kurseu jetèn .

I vetèm nè njè rèpirè ,

me sytè shqyer frike e urie grirè ,

po pèrtypesh ,si nè kllapi ,

me njè tufè barèrash gèlltitur,

gati nè mbytje .. . .

Pèrtypje e ethèshme,

e ligèshtè ,

e hidhur,

po stomaku i ulurinte ,urie . ..

Nè palcè i kish hyrè llahtarè e dhimbjes,

asnjè gjallesè pranè tij. ..

SHkretètirè

dhe rrèzè gurève ,mbetur ca bar. .

. . .

Ngrirè zemrave,

njerèzimi pret . . .

Çfarè ?!

Ky ,i vetmuari fèmi,

me prindèrit robèr,

a tè vrarè ?!

. . .

Kukuvajkè ,

mbi kokè BOTE,

ti qofsh mallkuar !

Retinè e njerèzve ,

me vrer ngarkuar ,

e kujtdo qoftè ,

qofshè e shqitur ,

pèrjetè soj shuar . .!

. .. .

Mbi çatinè e Botès,

nèn tè gjithèn ,

qè gjallojmè ,

njè mangusè vèrdallè . . .

Pèllumbit tè Paqes,

njé krah ja ka ulur,

pendèsh ngjyer gjak !!!

. .. .

Fèmija,

i urituri i botès,

pas barit( nè gjeti ),

do haj dhe cfakè . .

E drejta e autores e rezervuarè !