Fëmijëria-Dafiola Nepravishta


Fëmijëria

Vij gjithmonë këtu…

Kopshti i lirisë sime

Bota sa hapja e krahëve

mjafton drita jote.

Gurët e kalldrèmit,

Hallkat e dëshirave të mia.

Vij gjithmonë këtu…

Këpus dorèzonjè,

Më quani dhe hajdute lulesh

E pranoj…

Kapèrcej mure…

Mes dëshirash kacavirrem.

Si jargavan…

Limfa e saj mi hedh duart krahëve.

Vij gjithmonë këtu…

Shndërrohem në lulekambanë,

Bèhem tingulli i saj

Tingull që nuk e dëgjuat kurrë.

Do të vij gjithmonë këtu.