Fije floku-Ligor Stafa


Sfond mjegulle dhe unë mumja

dhe ti e veshur me triumf të llahtarshëm

Fije floku

një rrjetë fjalëkryqi

me sikletin e të qenit nudo

Hesht statuja në pemën e tharë

rreh ballin me pëllëmbë

Lëviz ajri

si një fëmijë që loz

nëpër fundin tënd

ajri

që rrëmben atë padëgjim

fjalësh të padëgjuara ndonjëherë

Përse endem në labirintin e frikës?

Krevati im

ngjit dhe zbret shkallët

krevati im

me hijen tënde përsipër.

– L.S.