Fjala-Aziz I. Ahmeti


“Fjalët e mira vlejnë shumë dhe kushtojnë pak”.

(George Herbert)

FJALA

Fjala të shëron, të shpëton

Fjala të ndryshon, të tjetërson

Fjala të bën njeri, të jep emër,

Fjala të jep fuqi, të jep zemër.

Fjala të mëson, të edukon

Fjala të përparon, të lartëson

Fjala të ëmbëlson, të gëzon

Fjala të përkëdhel, të ledhaton.

Fjala të godet, të vret, të kërcënon

Fjala të shkatërron, të dobëson

Fjala të ngacmon, të shqetëson

Fjala të ulë, të poshtëron

Fjala është e vogël si njësi

Fjala çka bën, e di ti?!

Godet fort si çekan

Të pllakos, të rëndon.

Ka fjalë si plumbi të vret

Ajo më nuk kthehet vetë

Fjala kur del bëhet bujë

Pse dole, ec e thuaj!

Kujdes pra, o njeri,

Fjala ka shumë rëndësi

Varësisht ku, si dhe

Në ç`mënyrë e përdor ti.

Autori: Aziz I. Ahmeti