Fjorentina Skendaj-Ti i mençuri popull për vete


Ti i mençuri popull pèr veten,
vetè!
Jo lèpirèsa tortash,
dhe”salltanet”…

☆☆☆
Lehoni e egèr e qiellit mavi

Lehoni e egèr e qiellit mavi.
I kam ngulur sytè nè barkun tènd qiellor
dhe shtèrzimin e reve pres.
Tendinat tendosur nxihen mavi,
e pikè s’vjen.

E era poshtè platitur rri,
sa çikè tè nis,
furtunè ta sjell,sa andej kèndej,
tè qiellit lehoni.

Lehoni e egèr e qiellit mavi.
Tej xhamit tè dritares trimèrisht tè ndjek,
? nèn ty.

☆☆☆
Erè qè tjerr

Dy kèmbesha,rèndohuni ca,rèndohuni,
se erdha.
-thotè era.
DHe era…provuar e kini,
po tè gjeti tè lehtè e nè shesh!

Lirohuni nè mend.
Hè dykèmbèsha,trashuni…,nè mish
Borxh s’ju mbeta,do filloj,
t’ju tjerr.

☆☆☆

Nè grushtet e njèri-tjetrit

Nè grushtit e njèri-tjetrit lanè dhèmbèt,
dhe u harruan buzèqeshjet.
Nga turpi a dhimbja?