Fllad jete-Gina Xhaferaj


Gina Xhaferaj

Fllad jete

I ëmbël ky fllad që nga deti më vjen

Me ajër të pastër e bukuri.

të prek në ballë të përkëdhel

e trupit i jep më shumë dritë.

Më deh kaq shpejt kjo lumturi

Kur dielli më hedh të gjithë rrezet

Këtu ku kujtoja përherë në fshatin tim.

Kur dielli zbardh të gjithë mëngjeset

Këtu për mjek nuk ke nevojë

Se bëjnë përherë festë mushkëritë

Këtu dhe fëmijërinë e kujtoj

se kam për atë kohë shumë dobësi

U rritëm të varfër e me vështirësi

Po kishim ajrin e pastër në male

Dhe zemrat tona kishin kaq shumë bujari

E dashuria e shpresa ishte e madhe

Atëhere të gjithë ishin njësoj në jetë

Kishim kaq shpresë për ditën e pajetuar

Më vijnë sot ditët kur ishim adoleshentë

Me mallin që mbetet si zjarr i pashuar.