Florentina Skendaj-Nën Diell


tretet çdo microb,
dhe ,
NJeriu shèndetshèm do tè ndrij!

☆ ☆ ☆

Buitèt vrulltas

Buitet vrulltas e ashtu u tretèt,
s’arrita qè t’ju ngas,
vrunduj shpirti kujtim mbetur,
tè jetès jo plot gas.

As gas plot,por as pelin,
eh,
kjo jetè se si qenka,
si mè ngacmon ti pèrherè,
je trèndafil me gjèmba ..

Pa hiqja gjèmbat trèndafilit,
vallè kush nuk i pèrqallet?
Mos bukuria e tij vallè,
èshtè tè shuaj tèrè mallet?!?
……
(Nè tè pèlqefte ty kjo,
tèrharja ti gjèmbimet..)

☆ ☆ ☆

Pa thèthirè

Sa puq buzet,pa thèthirè,
mè rrushkullon musht krijimi,
e goja plot e trupi vlon,
mendimi rrafsh sa njerezimi!