Florentina Skendaj:Ky fund shkurti,njëjtë si atëherë


Ky fund shkurti,njèjtè si atèherè

….si ditè pranvere..

…dhe unè,
atje ku trèndafilin portokalli, Ti mbi tavolinè,le..
..penèn kap….
…..
~GJak e gjykim miqèsisht nè masè tè venè,
kam dashur,
qè punèt as fill peri mos tè venè,
as qafè qeshè trashur,
lodèr njerèzuqèsh,
a guralecè ,pèr lumè!
~
Syri i bukur

Vetja ime,
mike,
syrit tim,
syrit tènd tè bukur,
ju kthye drita,
mohuar nga vjedhèsa,
kthyer nga Dritèsa!
~
Jetojmè

Jetojmè!
Frrymèmarrje e pèrbashkèt,
njè lloj ajri thithur.
Mè shikon,
kthej sytè dhe unè ,tè shikoj.

Mè shikon i shqetèsuar…,
ke hak ,
si mi gjiriz i nèntokès,
me miq njèjt si ti,
ke rrèmuar,gèrmuar,
tela shpleksur,
mbuluar…..

Nè qetèsi dhe tè drejtè ngulmoj!

DHe ,nèpèr dhèmbè ckèrmitje,
hungèrin,belbèzon…

-Sa e qetè,si doli nga ganxha,
rrethuar nè vend?

DHe them:
-Kur ke qènè,
keni qènè ,soj hajdutèsh ,
nè mend?!