Fotografi të një objekti misterioz mbi sipërfaqen e hënës


Gjatë studimit të tij të fundit të Hënës, astrofotografi gjerman Sebastian Voltmer kapi atë që ai besonte se ishte një UFO. Ai nuk mund të shpjegonte se çfarë u shfaq në të vërtetë në lentet e kamerës së tij, pasi të gjitha versionet logjike rezultuan të paqëndrueshme.Voltmer tha se gjatë xhirimeve të tij të fundit të Hënës, ai pa përmes lenteve se si diçka shumë e shpejtë dhe e ndritshme fluturoi pranë sfondit të satelitit të Tokës. Meqenëse objekti lëvizte me shpejtësi të madhe, ai është dobët i dukshëm në fotografi dhe është e pamundur të përcaktohet forma e saktë e tij.Fillimisht u mendua se objekti i panjohur ishte ose një satelit ose një stacion hapësinor, por të dyja opsionet u hoqën sepse satelitët zakonisht nuk fluturojnë pranë Hënës me shpejtësi kaq të mëdha.

Një tjetër teori e paraqitur që dukej logjike ishte një meteorit. Por as kjo hipotezë nuk u vërtetua. Kryesisht sepse objekti nuk kishte një bisht karakteristik dhe shpejtësia e tij nuk korrespondonte me këtë lloj trupi kozmik. Një argument tjetër që hedh poshtë këtë supozim ishte mungesa e të dhënave të ndonjë meteori në Organizatën Ndërkombëtare të Meteorëve në kohën e xhirimeve të Voltmer-it.

Fotografi gjithashtu përjashtoi praninë e mizave apo pluhurit pranë objektivit.“Duke gjykuar nga fokusi, objekti duhet të ketë qenë më shumë se 500 metra larg. Unë mendoj se ai fluturoi pranë Tokës në një distancë prej 100 deri në 200 kilometra, “tha Voltmer.Astrofotografi sugjeroi se mbeturinat hapësinore mund të kishin hyrë në foto, por ai nuk është plotësisht i sigurt as për këtë version. Ai është i hutuar nga mungesa e raporteve të ngjashme nga vëzhguesit e tjerë të hapësirës