Fryma e dytë- Florentina Skendaj


Pèrbrenda vetes sime,

dikush mori frymè .

S’kam fèmijè nè bark .

. . . .

Nga erdhi kjo shèrtimè ?

. . .

Tek ne ka Paqe ,

fèmijè …!

GÈZUAR PÈRHERÈ,

me dije

dhe NJerèzoren Vlerè !

. . .

. . .

Andej,

deteve pèrtej,

zemra ,

mushkèrri fèmijèsh ,

çahen ,

mes gjakut derdhur ,

nga plumba e helm hedhur,

vampirèsh . ..

. . . .

. . . .

Pèrbrenda vetes time,

femijève tè Botès mbarè,

ju ndjejè ,

do t’ju ndjejè,

tè zemrès ,

regètimè!

~

Fèmijèsh rrethuar

U ndjeva si njè lule,

ku bletèt pèrpinin tè shtrenjtin e tyre .

M’u duk vetja ,

si njè i freskèt KRUA,

ku ,

fytyrènjomèzit,

tè pèrndezur ,

freskoheshin nè mua . . .

E shoh

dhe e kam parè JETÈN ,

me dlirèsi ,

pèr MIRÈSI !

E drejta e autores e rezervuarè!