Fshati i vogël në Angli është një pikë e UFO-ve


Një vendbanim i vogël në Derbyshire ka fituar vëmendjen ndërkombëtare për shkak të lidhjes së tij me pamjet e UFO-ve.Ndonjëherë pamjet më të rëndësishme të UFO-ve ndodhin në vendet më të pamundshme dhe fshati i vogël Bonsall në Derbyshire, Angli sigurisht që do të duket se i përshtatet kësaj kategorie.

Nuk janë as vetë pamjet ato që e kanë vendosur këtë fshat, i cili ndodhet në skaj të Distriktit të Peak, në hartë – ajo që është më e habitshme është sasia e vëmendjes ndërkombëtare që ka marrë.

Pjesa më e madhe e aktivitetit u përqendrua rreth një periudhe dyvjeçare duke filluar në tetor 2000, gjatë së cilës u panë 19 objekte fluturuese të paidentifikuara në qiell mbi zonën lokale.

Një pamje në veçanti u bë lajm kryesor – ajo e Sharon Rowlands e cila arriti të kapte një objekt të çuditshëm rrethor në kamera.

Kaq i madh ishte interesimi për pamjet e saj të fenomenit, sa një producent hollivudian thuhet se e bleu atë për mbi 24,000 dollarë dhe madje edhe zyrtarë të NASA-s ranë në kontakt me të sepse objekti që ajo kishte filmuar përputhej me atë të parë gjatë misionit të anijes kozmike STS-75 Columbia në 1996. Shikimet e

raportuara nga vendasit e tjerë përfshinin një objekt të përshkruar si një “top zjarri”, pamjen e dy dritave të ndritshme dhe madje një “shkëlqim rozë, në formë vertikale si një kuti këpucësh”.

Asnjë shpjegim përfundimtar për asnjë nga këto pamje nuk u gjet kurrë.