Fshehja e UFO-ve. Ishulli misterioz lundrues për të cilin nuk dihet asgjë


Ishulli, i cili ka një diametër prej rreth 120 metrash, është pothuajse krejtësisht rrethor në formë dhe karakterizohet nga rrotullimi i vazhdueshëm rreth boshtit të tij.

El Ojo, i njohur gjithashtu si Ishulli i Syve ose Ishulli Rrethor, është një ishull unik dhe misterioz lundrues i vendosur në deltën e lumit Parana në Argjentinën verilindore.

Ishulli, i cili ka një diametër prej rreth 120 metrash, është pothuajse krejtësisht rrethor në formë dhe karakterizohet nga rrotullimi i vazhdueshëm rreth boshtit të tij.

Zbuluar në vitin 2016. U zbulua në vitin 2016 nga regjisori argjentinas Sergio Neuspiller ndërsa kërkonte një vendndodhje për filmin e tij për fenomenet paranormale. Pas kthimit të tij në vend, ai kuptoi se ishulli kishte ndryshuar pozicion, një lëvizje e konfirmuar nga imazhet satelitore të Google të marra në periudha të ndryshme. Imazhet treguan gjithashtu se ishulli ka qenë në deltën e lumit Parana për njëzet vjet, që nga viti 2003.

Ishujt lundrues ekzistojnë në mbarë botën. Ato formohen kur rrënja e një bime lumi shkëputet nga fundi, sepse uji është bërë shumë i thellë. Është e zakonshme që ishuj të tillë të lëvizin, dmth., era i lëviz ata mbrapa dhe mbrapa. Për shembull, në liqenin Titicaca, një grup prej 120 ishujsh të tillë lundrues është i banuar nga fisi Uru, por ata kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme për shkak të strukturës së tyre delikate dhe të paqëndrueshme. Megjithatë, ndryshe nga ata, El Ojo është çuditërisht solid dhe kompakt, siç raporton Punkufer.hr.

Shkenca pa përgjigje Është e mundur që ky ishull të jetë në të vërtetë një copë toke e thyer, rrotullimi i së cilës shkaktoi atë që teknikisht quhet rrëshqitje rrotulluese, ku skajet janë bluar, duke formuar formën e tij rrethore. Disa ia atribuojnë këtë fenomen një burimi natyror në këneta, gjë që mund të shpjegojë pse ishulli lëviz kaq vazhdimisht. Neuspiller u përpoq të mblidhte fonde për kërkimin e ishullit, por dështoi, duke lënë të panjohura forcat që rrotullojnë El Ojo dhe karakteristikat e tij unike.

Prandaj, nuk mungojnë teoritë për ishullin: nga spekulimet se është një bazë sekrete naziste ose një strehë UFO-sh e deri tek ata që pretendojnë se ka një origjinë të mbinatyrshme. Në çdo rast, El Ojo është padyshim një nga vendet më misterioze dhe magjepsëse në botë.