Gëzuar…Jana Tafilaj


Jana Tafilaj

GËZUAR PËR SHUMË VJET !

Iku dhe ky vit I vjetër ,
U rritëm dhe një vit më tepër,
Ju uroj nga zemra ime ,
Paçit jetë dhe gëzime .

Ikin vitet pa kuptuar
Më të bukurat të rinis tonë
Ikin rrjedhin si ujëvarë
Nostargji kemi për ato, zemra gjak na pikon .

Por dhe vitet e mesmoshës të bukura janë dhe ato!
Se ke pjekurinë e duhur !
Di në jetë sesi vepron .

E dimë këto vite s’kthehen pas?
Këtë gjë e dimë shumë mirë !
Duam ne ,apo nuk duam ?
Do tju themi lamtumirë .

Të bukura dhe ato që jetuam !
Na lanë mbesa pa mbarim
Ashtu siç i jetuan
Brënda shpirtit tonë do rrinë .

Vitet më të bukura do vijnë
Ndoshta pak rrudha do të kemi ,
Vitet e rinis s’harrojmë
Me nostalgji do ti kujtomë.

Jana Tafilaj !
31,12,2023 !!!

LAMTUMIR 2023 !