Gotën e ujit në dorë mbaje:Vilson Mersinllari


Gotën e ujit në dorë mbaje.

—————————-

Me gishtat e dorës, gotën e ujit mbaje

e kishe mbushur me ujë po thuajse plot

me ngashërim ne heshtje, ti vetëm qaje

dhe lotët qe nga syte,te binin mbi gote.

Pranë Lules ne dritare u afrove ngadalë

dhe me ujin e kësaj gote, ketë lule ujite

kujtove dashurinë e humbur, më ate Djalë

qe ne mes lotësh për dite, e prisje te vinte.

Por kjo për ty ishte, veçse nje zhgënjim

po përsëri ty shpresa,te mbante gjalle

pranë kësaj dritareje,e kishe nje kujtim

dhe kishe shprese, që te kthehej ai Djalë.

Pranë Lules ne dritare, ku ti po qëndroje

gota e ujit te ra nga duart, u thye u copëtua

sikur te tha gota,ate dashuri,lere,harroje

mos qaj me moj Vajze, mos derdh lotët e tua.