Jelekët portokalle-Rajo Qoraj


..

Me doli gjumi mbi nje pirg

Jelekesh portokall shpetimi

Ne nje ane t’nje plazhi

Me dukej sikur akoma perkundesha

Mbi varken e gomes

Gjysem te çfryem

Por plot me endrra

Qe shtyheshin drejt bregut

Valet qe goditnin ritmikisht

Me kishin lene nje shije krype

Ndersa veshet akoma me ushtonin

Si zhurma e thyerjes se qelqeve

Hapa syte ,nje plazhe

Me pak njerez

Nje familje pak me tej

Bente banjo dielli

Pa u shqetsuar

Per zbarkimin e “alieneve “

Por ata nuk e kishin menduar

Se nje dite femija I tyre

Do te lexonte poezite e mija

Dhe do rikthehej ne plazh

Per te verifikuar pirgun e jelekeve

Qe lartesohej çdo dite me teper

Dhe do vraponte pas meje

Per nje autograf dhe eksperience

E te berit poezi me te verteten

..

R.Qoraj . London