“Jemi të gjithë nga Zoti”-Adriana Kongjini Bala


“Jemi të gjithë nga Zoti”

Njerëzinë krijoi Zoti,

Që të lulëzoi vendi,

Per të gjithë tha njësojë,

Zoti mendjen I dhuroi.

Por ne nuk e dëgjuam ,

CA të Babës, dhe CA te Nëneës ,

CA jemi nga vend I pasur,

CA të tjerë mbrapa Hënës.

Na ka hyrë dhe racism,,

Kemi mendje për të “shitë, “

“Ti je Shqipe ,dhe unë Greke,”

Gjyna fëmijët që kemi ritë…

Pse ti kemi popull të ndarë,

Kur femijët riten bashkë,

Pse të urejmë njëri-tjetrin,

“Ti ri brenda….dhe unë Jashtë.”

Pse njeri bën të këqija,

Edhe tjetri punon me djersë,

Që të dy ne këtë botë ,

“Mos I fusni në një thes.”..

Ska gjëkundi pa të mbeta ,

Edhe pyll pa derra ska,

O njeri ty tungjatëjeta,

Popullin më dysh mos e ndaj.