Kallp-Florentina Skendaj


Kallp

Anemik !

Mos ftohtas shih,

seç ndodh tek unè,

kur vrunduj zjarri jam .

Nè forcè qetèsie a ndihme prurè ,

s’ke ,

shikimit ndrroi udhè !

Vèshtrim akull,

nga gjaku i gjarprit trupit vènè !

Flaku tutje !

RRugèzènè !

~

Tè gènjyerave

Kèndoj nè èndèrr ,

nè zgjim qaj .

Ah,

ç’èshtè ky gaz e vaj ?

Dita,nata,

gjatèsi jete ,

qè s’e mata ,

se gaz mè shumè ,

a helm pata . . .

~

Kloroforma shkoi

Gishtèrinjtè eshtakè,

njè gjethèz sa buisur,

po shtrydhnin .

Kloroforma shkoi dhe mollèzave ngeli kènaja ,

si simboli i vdekjes . . .!

E drejta e autores e rezervuarè !