Kam mall-Fatbardha Budini


Fatbardha Budini

Sa mall kam për vitet e fëmijërisë.

Kur luanim me lojra luftrash

Lojra kuka mshefti dhe lojra pam pëzi.

Lojra me pafka dhe kërcenim me litar.

Kam mall për vitet e fëmijërisë.

Kur luanim me shoqet tek pragu i shtëpisë.

Kur luanim me kukulla dhe u qepnin fustane.

luanim me dasma kërcenim e hidhnim valle.

Kam mall kur nëna im më lyente bukën me vaj ulliri me sheqer,

kur blinim bukën e ngrohtë dhe koren e saj e hanim shpesh herë.

Kam mall për vitet e fëmijërisë.

Kur hipnim nëpër pemë dhe vidhnim mushmollat e komshisë.

Kur na ndiqte me vrap të na digjte me hidhës.

Eh sa të bukura ishin dhe vitet tona të rinisë.

Kishim respekt ishim të veshur prej mirësisë.

E adhuroj atë kohë edhe pse ishim në varfëri.

kishim dhemsuri dhe nuk kishim djallëzi.