Katarakt:Nga Elvira Zeneli


Elvira Zeneli

KATARAKT

Sa mungesa kemi bërë,

Sa do të bëjmë nuk e dimë,

Mund të jetë një jetë e tërë,

T’mos e nxërë dashurinë?

Ndaj ti eja, mos mungo,

Le të jetë dhe mëkat,

Zemra bën atë që do,

Të rrëmben si katarakt!

Sa mungesa kemi bërë,

Sa do të bëjmë nuk e dimë,

Mund të jetë një jetë e tërë,

T’mos e nxërë dashurinë?

Ndaj ti eja, mos mungo,

Le të jetë dhe mëkat,

Zemra bën atë që do,

Të rrëmben si katarakt!