Katiola Karoli:Ndali hapat sot!


Ndali hapat sot!

(STOP DHUNËS NDAJ FEMRËS)

Ndali hapat sot…

E shikon kortezhin qe ec ngadalē .

Ndali hapat sot…

Nje minute hesht,qendro ne trotuar.

Ndalu dhe veshtro pak.

Kete makine tej mbushur mē lule.

Ecen perjetesisht e heshtur.

Vajza qe duhej ta mbuloje me puthje.

Në arkivolin qendisur me yje.

Fle nje vajze mē enderra te brishta.

Buzēt dhe syte nuk do i trese dot toka.

As malli e dhimbja e diteve te trishta.

Ndali hapat sot…

Se shikon si si vajtojne rete?

Mbledhur qielli sa nje grusht .

Per kete ēngjēll nuk ka mē jete.

Ndali hapat respekto kortezhin.

Syte uli ose jo,si ta ndjesh .

Ne kete makine morti vajza pa jete.

As nuk qan as ndjen as qesh .