Kënga e pa kënduar-Rrahim Billa


O këngë e pa kënduar

O këngë e fisit tim

Të ruaj porsi jetën

Thesar që nuk ka çmim

Tek ti kam gjetur shpresë

Burim i pa shterruar

Udhëtarit të sfilitur

Ti etjen i ke shuar

Udhëtimi i vështirë

Mundim i Prometeut

Ti shpresat çel në shpirt

Siç mbijnë lulet prej dheut

O këngë e pa kënduar

Më dhe gjithnjë freski

Në zemrën e shkrumbuar

Në luftërat për liri

Në botën përçudnuar

Të jetojmë shorti na ra

Gjithnjë të rrezikuar

Prej stuhive të mëdha

Por kombi im s’u shua

Do jetojë në përjetësi

Do vijë njé ditë për mua

Të ketë mbi dhe drejtësi

Kjo ditë do vijë patjetër

Dhe kënga do buçasë

Do shëmbet botë e vjetër

Drejtësia do trokasë

Kjo këngë kur të këndohet

Pranverë e kombit tim

Çdo zemër do ndriçohet

Prej dritës plot shkëqim

Prej dritës , dritë hyjnore

Prej dritës së vërtetë

Pranverë në shpirt të kombit

Që lulëzon për jetë

Prej dheut do të ngrihem

Me ju do të këndoj

Në dritën e vërtetë

Pak çaste t’i jetoj

Pastaj do shkoj tek varri

I qetë , i lumturuar

Se kënga peng pat mbetur

Një jetë…. e pa kënduar

Të gjitha të drejtat e autorit

janë të rezervuara

Rrahim Billa 27 mars , 2020