Rozafa-Vaso Papaj


Vaso Papaj

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Rozafa

Qesh kërthi, i vogël,

kur për ty më folën

dhe ca pika loti

nga shpirti më dolën.

Ndaj kur u përpoqën

të më prishnin jetën,

nga muret e tua

njoha të vërtetën.

Deshën të ma bënin

ditën të vështirë,

si muret e tua

që binin pagdhirë.

Ti m’u gjende pranë

dhe më dhe motivin.

Duhej sakrificë,

që në këmb’ të rrinin.

Natën llaç e tulla,

me mundime ngrija.

Ditën rrafsh të gjitha,

m’i kthente stuhia.

Po legjenda jote

më thoshte përhera ,

në themele qumështi,

ujitet pranvera.

Ujitet e mira ,

pikë-pikë çdo ditë,

Ndërkohë ligësia,

te ne u bë mit.

Por ty si modele

Të pata si askush,

Që, dhe në themele

rrite një vogëlush…

Ndaj kurrë ndër vite

s’pata motiv tjetër:

Flijimin ti ma ngjite

Mikja ime e vjetër…