Kujtimet-Ildije Xhemli


 

 

 

KUJTIMET

L. T.

Me shoqen time, n’ moshë të tretë

Shtjellojmë kujtimet, shijojmë kafetë

Fol e qesh, kujtojmë rininë

Sekretet vajzërore dhe dashuritë.

Dikur, në moshë të re, na ndau jeta

Tani të moshuara,në gjithçka të vërteta

Gjyshe flok’bardha, me supe të rëna

Pak të kërrusura e dhëmbë të vëna.

Melodia “Për atë që unë kujtoj”

Papritur, ëmbël e goditi,e qëlloi.

Tinguj të ardhur nga një dritare,

E rrëmbeu e përhumbi, e treti fare.

I kujtoi rininë, të bukurin djalë,

Kur zemra rrahur për herë të parë.

Jetonin në dy botë të ndryshme,

Ajo e përndjekur, ai i teserës së kuqe.

Dhunshëm u ndanë, krijuan familje.

Pengu në zemër, shoqërues në vite.

Nuk vuri kurrë ajo plagë kore

Ndjenja e çiltër, gjithmonë n’fanitje.

“Kur mëngjesit herët shkoja në punë,

Në autobuzin e linjës një mesoburrë

Me fizarmonikë në krah, tipare zeshkan

Mikut të rinisë sa shumë i ngjan.”

“Në mes të Athinës u ndodha unë,

S’pata guxim ta shkoqisja atë punë.

Dhe në rrugicë ketu në Tiranë,

Ato tipare më duket i kam parë”

Flet shoqja ime, shikimin tret:

“Mos u kthefshin ato kohë, zi e ibret”

Ju, të rinj sot, vlerësoni çiltërsinë

Kur pastër troket,

Edhe dashurinë.

E botuar.