Kur tí je pranë!-Blerta Basha


Blerta Basha

Kur ti je pran kam gjithë botën,

Prania jote më gëzon pafund,

Ndjehem në qiellin e lumturisë,

Ty jo kurrë s,dua të humb.

Ti je vala e detit që rrëmben ngadalë,

Sa shumë të dua s’mundem të ndal,

Fjalët për dashurin tonë s’kanë të mbaruar,

Ti je si pëllumb i bardhë sy shkruar.

Dhe kur tiktakun e zemrës të ndjej,

Kokën dua të vendos në kraharor,

Të fle si një zog i pafajshëm,

Qe dashuri kërkon gjithmonë!

Me ty dhe nata me duket ditë,

Dhe hëna kur del ndriçon me shumë,

Yjet marrin bukurin e shpirtit,

Kur ti je pran qielli është blu!