Lot pendimi-Valbona Kolaveri


LOT PENDIMI

Rri, e mendja vrullon

Një hop të çilë sy

Përgjumje ëndrrash

Rrotullojnë mendimet,

Drejt absurdit

Aty ku shpirti

Lakohet nën pezmë

Dhe dŕita qiellore,

Aty

Merr trajtë violë

E përhumbur nē melankoni

Pa dashur,

Ti je dhe s’je

Në absurdin tim

Në rendjet të gjej

Rregullën, e

Vargëzimin tim hënor

Mendime ëndrrash

Mbledh në thes të shpirtit

Aty, ku

Zhubraviten ndjenjat

Tres shikimin larg

Të mos shkapërdredh

Lot pendimi..