Luftëtarit të lirisë-Bajram Kallaba


LUFTËTARIT TË LIRISË
( Në ditën e dëshmorëve)

Sonte

nuk dua të fle

terrin dhunshëm do ta grisë

dhe me xixë stralli

do e kërkoj

betohem

Luftëtarin e lirisë.

Sonte

kam mallin e ndezur,

në shpirtin zjarrë e prush

do hapëroj

fusha,male e dete

lirisë t’i bëhem krushk.

Sonte

Hënës lutje do i bëj

Orfeun të ma zbres mbi Qyqavicë

se trimin,

malli prush ma dogji

për këngën e lirisë.

About Post Author