Lumni Nimani:Lot për ty


Lot për ty

Trupi më dridhet kur ta shoh fotografinë

Gjunjëzohem – edhe po t’kem fuqi dragoi

Zili ta kishin edhe yjet e qiellit bukurinë

Për ty engjëlli im loti po m’rrjedh si kroi.

M’u ka tharë zemra pa përqafimin tënd

Qëkur më le dhe ike në botën matanë

Zot i madh, më thuaj; a ka gjë më të rëndë?

Se kur u merr t’birin dhe i lë babë e nanë!

Për nënë dhe baba të qash e t’derdhësh lot

Apo për motër e vëlla në moshë të shtyrë

Kur ndërrojnë jetë dhe ikin nga kjo botë

Është mall e dhembje – por jo kaq mynxyrë.

Por ndarja më e dhimbshme në këtë dynja

kur prindi përcjell evlatin, qenka padyshim

Çdo ditë më mbytë malli zemra qan pa pra

Për ty o drita e syve Veton i dashuri im!

Lumni Nimani