Malësori-Jashar H Selmanaj


1.

I gatshem në çdo orë

I besës e i kuvendit

pushkë në dorë

Në mbrojtje të vendit.

2.

Shiqimin, sikur skifteri

Ne vijë të parë të luftës

Pishtari, si Idriz Seferi

Fol më gryk të hutës.

3.

Tmerr Gjergj Kastrioti

Për hordhit barbare

Ah, fuqi dhe flak baroti

Janë Alpet shqiptare…

4.

Burri për luftë i përsosur

I lindur në këtë mëmëdhe

Ah, malsori i vendosur

Për më vdekur për atdhe.

5.

Ah, në luftë më turk e shka

Më romak, gjerman e djalle

Më grek e italian paq nuk ka

Pushtues s’ durojmë për të gjallë.