Malet me driza-Gina Kapa


Male të larta me driza e ferra

Bëj të ikij skaloj dotë .

Dua një kosor të madh.

Mos filloj e ti largoj

Ferrat janë bërë kaçurrela.

Rrënjët qënkanë shume të fortë.

Lisat qëndrojnë në këmbë.

As një dege nuk prekkam dotë.

Dua të marrë panagjinë.

Ajo me frymë të më bekojë.

Të gjejë shtegun më të afërt .

Dhe pse gjëmbat fort gjakojnë .

Janë ca zogj e ca sorkadhe.

Ku thonë mos u mundo kot.

Këto pyje shumëvjeçare.

Ti nuk i pastron më dotë .

Nëpër pyje vetëm ecij .

Me mërzitje po vallëzoj

Dua fjalët që kam dhënë .

Në prag të portës ti çoj .

Herë fluturoj si sorkadhe.

Herë më duhet të lotoj.

Herë me vete marrë zemërimin .

Për besë fjala më mungon.

Herë vetë ja marrë një kënge

Dua iso nuk kam shokë

Herë harroj mëndja s’kujton

Sikur jam !

Në një livadh të bukur.

Dhe mbledh lule të ti çoj.