Te ty poezi gjej ngrohtësi!Blerta Basha


Blerta Basha

Kur ndonjë ditë nuk ndjehem mirë,

Te ty vi edhe edhe qaj hall,

Ti me ke mesuar me penë e bojë,

shkruaj kur qesh edhe kur qaj.

Buzeqeshjen kurrë mos e shuaj,

Se është ilac që ujit shpirtin,

Merr fleten e bardhë në duar,

Dhe vargose dhimbjen të iki.

Dhe penën e buzëqeshjes unë marrë çdo çast,

E ngjyej me bojën me ngjyrat e lumturisë,

Te ty e dashura poezi gjej ngrohtësi,

Shuaj mall që kam në gji!

Blerta Basha.Maj.2024