Maria Polidhouri:Këndoj sepse më dashurove:Shqipëroi:Lefter Shomo


Për ditën e të dashuruarve)

MARIA POLIDHOURI

KËNDOJ SEPSE MË DASHUROVE

(TΡΑΓΟΥΔΩ ΓΙΑΤΙ Μ’ ΑΓΑΠΗΣΕΣ)

Κëndoj sepse dashurinë tënde kam ndjerë

N’ ato vite të shkuar

Dhe në ditët me diell, në të verës parandjenjë

Edhe në ato shirënduar.

Këndoj sepse dashurinë tënde kam ndjerë.

Vetëm sepse më mbajte mes krahëve

Një natë kur e puthe gojën time

Vetëm për këtë u ngjaj lulezëmbakëve

Dhe akoma ndjej në shpirtin tim drithërime

Vetëm sepse më mbajtë mes krahëve.

Sytë e tu se më panë mes vështrimeve

Me shpirt më kanë kundruar

Krenare , me të jetës stemë e stolisjeve

sublime më kanë zbukuruar..

Sytë e tu se më panë mes vështrimeve.

Vetëm se gjatë kalimit tim krenoheshe

Pashë vështrimin tënd ta përshkojë

Porsi një ëndërr mes lojës e dhëmbjeve

Ajo hieja e jote biskonjë..

Vetëm se gjatë kalimit tim krenoheshe

Veç se në emër më thirre mes hezitimeve

Duart m’ i zgjatë i ndrojtur

Kishe brenda n’ ata sy mes turbullimeve

Dashuri të përsosur..

Veç se në emër më thirre mes hezitimeve..

Sepse vetëm, veç ty kishe pëlqyer aq

Prandaj hapi im i bukur në kalim

mbeste

Sikur ngado që vija , ai më ndiqte pas

Sikur kaloje ti aty pranë meje

Sepse vetëm, veç ty kishe pëlqyer aq..

Vetëm sepse më dashuroje unë kam lerë

Dhe jeta ime t’ u ofrua

Gjysmakes kësaj jete time të mjerë

Jeta më është plotësuar..

Vetëm sepse më dashuroje unë kam lerë..

Për të rallën dashuri aq shkëlqyese

M’ i mbushi duart me trëndafila agimi

Aty ku shkel t’ u fal dritë rrugëve

Prandaj nata ma mbushi me plot yje shikimin..

Për të rrallën dashuri aq shkëlqyese..

Sepse më dhe dashuri aq të mrekullueshme

Jetova të rrit çdo ëndërr

Bukuroshi im,tani që perëndove

E qetë vdes dhe ëmbël..

Sepse më dhe dashuri aq të mrekullueshme.

Shqipëroi: Lefter Shomo K / 415 m.p.α.