Sanie Tushi Rrokaj:Botë pa dashuri…


Rri e menduar ,mes dheut plak

Pi ujë të zier ,trazuar me gjak

Botë e madhe ku e humbe rrugën

Në detet e llatarëshme a i bashkon

urët ?

Nga zemrat e fundosura gurëzuar

Në gurë .

Nga varfëria e lidhur kurorë në

tokë e qiell…….

Nga dashuri e munguar … në re e diell.

O valë e tmerrëshme

o ujë o det ……

E shpie zërin e tretur rrugëve në kurbet ..

Në udhën e bashkimit nisem e vij vetë…

Ku malli dhe dhimbja veshët po mi vret .

Gjumi i natës i mbetur i shkretë

Dashurinë ç’e bërë o moj botë e shkretë .

Dhe zërërin e saj nëpër pyll të vrarë

E shtrirë në zhurmë iku dalngadalë

Dhe dashuria iku si një fije barë

Frika e heshtjes mbeti me një fjalë .

Botë e dashur timoni të iku ….

Në nje degë molle…. në një kokërr fiku.

Kjo dhimbje e moçme në shekuj e

Vonë….

Në sofrën e drurit dashuria mungon

Rrugët ka marë

se di ku ka vajtë .

Ku pijnë tjetër ujë— e ngroh tjetër diell

Nis këngën e vajit e klith mallshëm

me fyell .

Kur pret dorën e tjetrit a të dhëm

o botë ?

Nga zëmra e fundosur gurëzuar

tokë

Erren mendimet plas dhimbja më

Në kokë .

Zoqtë e thëllezat harruan shtëpinë

Prindrit tek porta presin të vinë .

U plakën në vetmi me mallin në gji

Mallëkuar qofshë kurbeti i zi.

Na i more vajza edhe djemtë të ri

Kur të plaken vetë s’kanë më dashuri Kur të vinë ata —– je tretur në varr

Ata kanë harruar të qeshin

të qajnë.

Dashuria iku rrugëve dalngadalë

Lëngut të jetës ,i dha vala- valë.

Puthjes— puthjen tënde me mall

të ngrohtë …

Në pyllin e lëkurës ,mirupafshim

thotë .