Mimoza Nebiaj:Vendi im…


Vendi im…

Nga Mimoza Nebiaj

Vendi I intrigave,

Vetem ne shqiperi,

Vendi I maskarenjeve,

Vetem ne shqiperi,

Vendi i kurvave vetem ne shqiperi,

Vendi I pazareve,

Vetem ne shqiperi,

Vendi I sojeve,

Dhe sorollopeve,

Vetem ne shqiperi,

Me goje plot them:

Ku po shkojme?

Ketu dhe vetem ketu,

Behen padrejtesite,

Ketu dhe vetem ketu

Punojne qorrat dhe hane

Horrat…

Dua ta permbys kete bote

Te ndyre ku I varferi shtypet

Dhe ai qe ka para triunfon,

Me dhemb kur e them,

Por eshte nje e vertete,

Dhe me vjen keq qe linda ketu,

Ne kete vend ku hyn

Derri dhe dosa,

Por te drejten do ta thote

Mimoza

Kjo jam une dhe syri

Nuk me trembet kurre,

Per nje te drejte,

Une nuk toleroj

Zerin do ta ngre gjithmone,

Vendi ku u linda

Dhe piva gjine,

Ketu nuk kam. me besim

Cfare do tu leme

Femijeve?

Asgje per tu thene

Vecse te zene mend

Se ky vend ska per tu bere

Me dhimbje sot

U shpreha ne vargje

Po dot nuk durova…

Vetem ketu…